Чăваш чěлхи кунне уявларěç

Паян, ака уйǎхӗн 25-мӗшӗнче, Ҫӗнӗ Пуянкассинчи пěтěмěшле пěлӳ паракан вăтам шкулта  Чăваш чěлхи кунне уявларěç. Шǎпах çак кун, 174  çул каялла, çут тӗнчене  тǎван халǎха çутлǎх  парнеленӗ Аслǎ вӗрентекенӗмӗр Иван Яковлевич Яковлев  çуралнǎ. Халǎха çутта кǎлараканǎн пархатарлǎ ӗçне  чǎваш халǎхӗ   яланах сума сǎвать, мӗншӗн  тесен  унǎн вӗрентӗвӗ  чǎваш  çыннине   малалла утма  анлǎ çул хывма  пулǎшнǎ. Тематикăлла линейкăра,  «Талант» кружока çӳрекенсем, Степанова Д., Максимова К., Николаев А., Гордеев М., Аркадий Русаковăн «Урамри калаçу» сценка лартса пачӗç.  Куракансене хăйсен вылявӗпе, тыткаларăшӗпе тыткăнларӗç пулас артистсем.

Çавăн пекех чăваш чĕлхин пĕлтерĕшне, сумĕпе хисепне ÿстерес,  чăвашла çырма пĕлнине тĕрĕслес, чăвашла пĕлекен кашни çынна хăй тĕрĕс çырма пултарнине тĕрĕслеме май туса парас  тĕллевсемпе Чăваш Республикинче «Пĕтĕм чăваш диктанчĕ − 2022» акци иртрĕ. Ҫӗнӗ Пуянкассинчи вăтам шкулта 6 вӗренекен  диктант çырма кăмăл турĕ. Диктант тексчĕ пурне те кăмăла кайрĕ.
Çапла, атте-анне панă тăван чӗлхене юратмалла, савмалла, мухтамалла. Ăна усрар чыс-хиспре.

Чăваш чĕлхипе литература вĕрентекенĕ    Э.Н.Кириллова